Elske Romeijn

Mijn naam is Elske Romeijn. Al op zeer jonge leeftijd was ik besmet met het paarden virus en op mijn zesde begon ik zoals vele andere met paardrijden op een manege. Na een aantal jaren te hebben gereden voelde ik me niet meer op mijn plek in de manege les en ging ik op zoek naar een andere optie. Zo kwam ik terecht bij iemand die kinderen les gaf vanuit de principes van natural horsemanship.

Hier leerde ik veel over het werken met lichaamstaal en energie op paarden vanaf de grond en tijdens het rijden te kunnen sturen. Communiceren met lichaamstaal, werd hierdoor op jonge leeftijd voor mij al heel vanzelfsprekend. Op de grond leerde ik in vrijheid te werken met paarden en met rijden leerde ik paarden op houding en zit te sturen en te rijden zonder optoming.

Na hier een aantal jaar intensief met de paarden bezig te zijn geweest, kocht mijn moeder een eigen paard voor ons beide. Met dit paard ben ik mij gaan verdiepen in Parelli Natural Horsemanship. Ook hebben we ons verder ontwikkeld met dressuur matig rijden, met als basis de natuurlijke omgang met het paard en de houding en zit van de ruiter.

De afgelopen jaren heb ik me met mijn eigen paard verder kunnen ontwikkelen in natural horsemanship. We hebben samen level 3 van Parelli afgerond.  Helaas heeft onze reis vanwege fysieke problemen van het paard veel te kort mogen duren, maar wat heeft dit paard mijn veel geleerd.

Mijn huidige paard kwam bij ons als project paard. We zijn op het moment bezig met het ontwikkelen van een sterke basis, waarbij de relatie en communicatie centraal staat. In de toekomst wil ik graag de combinatie van dressuur en natural horsemanship met hem oppakken en ons daar samen verder in ontwikkelen.

Hierdoor ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij het trainen van paarden. Paarden leren (opnieuw) te communiceren met mensen en ze vertrouwen te geven in zichzelf en de mens.