Evelien Vogelzang

EefenMisa

Per 1 juli zal ik wegens een verhuizing stoppen met het lesgeven namens E&E Horsemanship. Voor bestaande klanten zal 2 keer per maand een lesrondje worden gepland. 

Mijn naam is Evelien Vogelzang. Al van jongs af aan ben ik besmet met het paardenvirus, en ik bracht dan ook elk vrij uurtje door op de plaatselijke manege.

Jaren lang reed ik naast de manege lessen paarden van anderen, totdat ik op 21 jarige leeftijd van een jong paard viel en daarbij mijn rug brak.

Als een geluk bij een ongeluk waren er geen zenuwen beschadigd, dus na een half jaar revalideren begon het toch weer te kriebelen en ging ik weer op zoek naar een paard om te verzorgen. Rijden kon ik nog niet.

Toen ben ik bij iemand terecht gekomen die met haar paarden omging volgens de methode van Parelli. Er ging een wereld voor mij open. Dus zo kon het omgaan met paarden zijn.

Een dialoog, met communicatie van twee kanten. Samen een gesprek voeren, vanaf de grond of vanuit het zadel. Daar heb ik ontzettend veel geleerd, en gelukkig ben ik tot nu toe nog niet gestopt met leren.

De afgelopen jaren heb ik ’s zomers op verschillende locaties ponykampen, nh kampen voor volwassenen en dagtochten begeleid. Daar kwam ik er achter dat ik het delen van kennis met mensen erg leuk vind.

dsc_0354

Elk mens en elk paard leert  op een andere manier. Samen puzzelen om de juiste ingrediënten te vinden om verder te komen. Mensen laten begrijpen wat een paard probeert te zeggen, en paarden laten begrijpen wat mensen proberen te zeggen.

In 2015 heb ik de opleiding tot Freestyle basis instructeur gevolgd aan de Freestyle Academy van Emiel Voest.
In 2017 heb ik de leergang paardenwelzijn gevolgd aan de Freestyle Academy en ik ben gediplomeerd welzijns adviseur voor paarden.
Ook heb ik in 2017 de module revalidatietraining 1 gevolgd en met goed gevolg afgesloten.

Om steeds te blijven leren volg ik zelf nog regelmatig lessen en probeer ik me zoveel mogelijk te verdiepen in verschillende methoden en stromingen.
In september 2017 zal ik starten met het tweede jaar van de opleiding tot revalidatietrainer aan de Freestyle Academy.

Er leiden vele wegen naar Rome, en voor iedereen is er een weg te vinden.